Maithili khanpan jhuaa baingan banabe ka bidhi

झूआ बैंगन

बैंगन सँ बनल इ मिथिलाक प्रसिद्ध तरकारी अछि । जिनका बैंगन पसन्द छनि ओ निश्चिते रूप सँ एकरा पसन्द करताह ।

सामग्री

बैंगन : ५०० ग्राम (पातर आ नमहर)
इमली : १०० ग्राम
गुड़ : १०० ग्राम
जीरा पाउडर : १ चम्मच
धनिया पाउडर : १ चम्मच
हलदी पाउडर : १ चम्मच
लाल मिर्च पाउडर : १/२ चम्मच
किचेन किंग मसाला : २ चम्मच

तैयारी

बैंगन के पहिने आधा काटू आ पुन: लंबाई दिस सँ चारि टुकड़ी करू ताकि एक दिस जूड़ल रहय । इमली के २५० मि०ली० पानि मे भिजा दियौ आ एकरा १ धंटा धरि छोड़ि दियौ । तकर बात इमलीक बीया के हटा दियौ आ मिश्रण के एक कात मे राखि लिअ । तेल के खूब गरम करू । मध्यम आँच पर बैंगन के कनेक काल फ्राय करू । एकरा अलग सँ राखि लिअ ताकि एकर अतिरिक्त तेल निकलि जाय । कनेक तेल के अलग बरतन मे गरम करू । तेल गरम भेला पर ओहि मे पंचफोरना दऽ दियौ । तेल मे सबटा मसाला दऽ दियौ आ एकरा मिला दियौ । मसाला के नीक सँ पकय दियौ । इमलीक पानि आ गुड़ मिला दियौ आ ५ मिनट धरि गरम होमय दियौ । बैंगन मिला दियौ आ आर ५ मिनट धरि बनय दियौ । झोर के ठंढ़ा होमय दियौ ताकि ई कनेक गाढ़ भऽ जाय । एहि मे धनिया पत्ता मिला दियौ । आब अहाँक व्यंजन तैयार अछि । 

tags - maithili bhojan samagri, maithili khanpan, maithili khana

Post a Comment